MACAM MANA NAK HILANGKAN RASA "MARAH"

Go down

MACAM MANA NAK HILANGKAN RASA "MARAH"

Post  Admin on Tue Feb 26, 2008 5:09 am

Asslamualaikum kekawan Smile

hari ini terpanggil plak nak bukak topic camner nak ilang kan rasa marah ni Mad
korang sure penah rasa marah kan?

marah kat kawan ...marah kat pasangan ..marah kat anak...marah kat boss hahhaaa ni slalu kot happen Very Happy
kadang2 marah dengan keadaan .... Neutral

marah ni mmg tak baik untuk diri sendiri ...nak simpan pun x bagus Crying or Very sad eh yekerr tak bagus Question ker elok je dibiarkan je...eh yekerr Rolling Eyes elok ke lepaskan kemarahan ni scratch so how korang atasi biler perasaan marah ni datang ...slalu nyer korang marah kat saper erkkkk What a Face


avatar
Admin
Admin

Posts : 6
Join date : 2008-02-12

View user profile http://smvkl93-94.forumotion.com

Back to top Go down

Re: MACAM MANA NAK HILANGKAN RASA "MARAH"

Post  ady_satria on Wed Feb 27, 2008 2:53 am

cuba ambil air semayang masa marah2 tu pastu solat skali.insyaallah hilang rasa marah tu nanti

_________________
Ya Allah, berkahilah aku terhadap keluargaku, dan berkahilah mereka terhadapku. Ya Allah, satukanlah kami dengan kebajikan, dan jika Engkau memisahkan kami pisahkanlah kami dengan kebajikan

avatar
ady_satria

Posts : 24
Join date : 2008-02-18
Age : 41
Location : Depan pc

View user profile

Back to top Go down

Re: MACAM MANA NAK HILANGKAN RASA "MARAH"

Post  ady_satria on Wed Feb 27, 2008 3:08 am

lg satu kalau marah2 teok clip yg aku bg ni sure hilang rasa marah tu Laughing


_________________
Ya Allah, berkahilah aku terhadap keluargaku, dan berkahilah mereka terhadapku. Ya Allah, satukanlah kami dengan kebajikan, dan jika Engkau memisahkan kami pisahkanlah kami dengan kebajikan

avatar
ady_satria

Posts : 24
Join date : 2008-02-18
Age : 41
Location : Depan pc

View user profile

Back to top Go down

Re: MACAM MANA NAK HILANGKAN RASA "MARAH"

Post  rzn2001rzn on Thu Feb 28, 2008 7:43 am

En addy Hehheheee lawaak laah you tube yg ko buh tu hehehee

Cakap pasal marah ni kan…
Kalo korang lah kat dlm situasi ni…wut would u do ? korang marah tak ...

Citer dier cegini…pada awal bln december si penempah baju gi hantar baju kat medan mara
Hantar kat tailor lah takan anta kat tukang kasut plak hehehe
Si penempah baju x penah anta kat tailor ni disebab nak kan baju siap cepat so anta lah kat medan mara kat tailor yg tak dikenali
Tailor yg si penempah baju slalu anta tu sibok ...banyak baju kene jahit la plak masa tu

So seperti yg dijanjikan oleh si tailor kpd si penempah baju akan disiapkan pada 26/12/08 tapi ada masalah tailor tu kata 31/12/08 dia boleh hantarkan baju
Ok tak per si penempah baju tu sabar menunggu baju itu dihantar oleh si tailor
So 30/12/08 baju tu dpt lah so try test pakai baju tu....
Baju yg ditempah tu ada 3 pasang...
Setelah di try test baju-baju tu tak ngam …perlu di otter
So ok fine ….baju tu setuju di otter oleh kedua-dua belah pihak
Baik si tailor and si penempah pada tanggal 6/1/08 baju dihantar pada si tailor untuk di otter

Hari demi hari and now dah akhir bulan February dah…
Si tailor tade pun nak call or sms memberitahu ttg baju yg perlu di otter tu kepada si penempah
Ishh…kuraang sopan sugguh
Si penempah cuba hubungi pada awal bulan February namun byk alasan kata x de credit nak hubungi si penempah
Dan sampai la ani ….si tailor mendiam kan diri je ...hp pun di off kan aje ..di cuba berkali-kali call si tailor masih x ON hp and akhir effort si penempah cuba call makcik si tailor dan makcik si tailor agak terkejut dgn kejadian itu...dan makcik si tailor akan cuba mghubungi si tailor bagi pihak si penempah....
Ishh mmg kurang sopan pyer tailor
Si penempah tersangat lah bekek lah coz baju yg diidam2 kan tak gak dpt2
Kain dah lah mahal tuhhh belik kat Singapore …cotton china tu ishh terasa gak myesal niat nak cepat siap terus jadi lambat yg amat
Mmg tailor itu sunguh kurang sopan
Kalo korang jadi si penempah tu kan..
korang marah tak ?
Wut would u do ?

afro
avatar
rzn2001rzn

Posts : 86
Join date : 2008-02-13
Age : 41
Location : 3rd rock from the sun

View user profile http://360.yahoo.com/rzn2001rzn

Back to top Go down

Re: MACAM MANA NAK HILANGKAN RASA "MARAH"

Post  FARI_077 on Thu Feb 28, 2008 8:52 am

kalau aku jd c penempah 2...mmg aku Mad ...sbb tailor tu mmg telah keterlaluan kureng sopannyer Rolling Eyes ...tp penempah 2 kira bernasib baik dr kes aku yg bulat2 kene tipu dgn org yg dikenali yg dipanggil kwn lar time tu..

kes aku plak... de ke dia kate baju yg dipinjamnyer dr aku 2 tlh terbakar didlm 1 kejadian d hostel adiknyer....(kebetulan dia kate dia tlh memberi pinjam plak baju tu tanpe izin aku)....yg aku kesal ...dekat 1 thn aku nunggu jwpn dr dier Suspect ...yg aku gerammmm sgt sbb baju 2 tlh diwariskan mak aku pd aku..specially utk aku...alih2 dier dgn muka slamber katak & katak pun de gak feeling mcm crazy frog tu(siap jd penyanyi lg)...memberitahu berita tragis tersebut....seingat aku (yg tlh semakin matang & vouge ni)dia pernah berjanji yg dia akan mengganti rugikan semula kerugian trsbt apabila tlh berkerjaya kelak.....& sehingga kini aku terus kesal dgn jwpn yg aku kira omong2 0 belaka kerana aku terpaksa memaklumkan kpd bunda tercinta mengenai ketragisan peristiwa trsbt Sad . maka bunda ku berpesan...'lain kali berhati2 kerana rambut sama hitam afro ...tp hati lain2 Twisted Evil '....sekian..( Crying or Very sad sendu dlm tangisan) pale

kalau korang...korang rase patut ker aku tuntut janji dia dulu @ tanyer perkara yg sebenarnyer????


rzn2001rzn wrote:En addy Hehheheee lawaak laah you tube yg ko buh tu hehehee

Cakap pasal marah ni kan…
Kalo korang lah kat dlm situasi ni…wut would u do ? korang marah tak ...

Citer dier cegini…pada awal bln december si penempah baju gi hantar baju kat medan mara
Hantar kat tailor lah takan anta kat tukang kasut plak hehehe
Si penempah baju x penah anta kat tailor ni disebab nak kan baju siap cepat so anta lah kat medan mara kat tailor yg tak dikenali
Tailor yg si penempah baju slalu anta tu sibok ...banyak baju kene jahit la plak masa tu

So seperti yg dijanjikan oleh si tailor kpd si penempah baju akan disiapkan pada 26/12/08 tapi ada masalah tailor tu kata 31/12/08 dia boleh hantarkan baju
Ok tak per si penempah baju tu sabar menunggu baju itu dihantar oleh si tailor
So 30/12/08 baju tu dpt lah so try test pakai baju tu....
Baju yg ditempah tu ada 3 pasang...
Setelah di try test baju-baju tu tak ngam …perlu di otter
So ok fine ….baju tu setuju di otter oleh kedua-dua belah pihak
Baik si tailor and si penempah pada tanggal 6/1/08 baju dihantar pada si tailor untuk di otter

Hari demi hari and now dah akhir bulan February dah…
Si tailor tade pun nak call or sms memberitahu ttg baju yg perlu di otter tu kepada si penempah
Ishh…kuraang sopan sugguh
Si penempah cuba hubungi pada awal bulan February namun byk alasan kata x de credit nak hubungi si penempah
Dan sampai la ani ….si tailor mendiam kan diri je ...hp pun di off kan aje ..di cuba berkali-kali call si tailor masih x ON hp and akhir effort si penempah cuba call makcik si tailor dan makcik si tailor agak terkejut dgn kejadian itu...dan makcik si tailor akan cuba mghubungi si tailor bagi pihak si penempah....
Ishh mmg kurang sopan pyer tailor
Si penempah tersangat lah bekek lah coz baju yg diidam2 kan tak gak dpt2
Kain dah lah mahal tuhhh belik kat Singapore …cotton china tu ishh terasa gak myesal niat nak cepat siap terus jadi lambat yg amat
Mmg tailor itu sunguh kurang sopan
Kalo korang jadi si penempah tu kan..
korang marah tak ?
Wut would u do ?

afro
avatar
FARI_077

Posts : 41
Join date : 2008-02-18
Location : vision city

View user profile

Back to top Go down

Re: MACAM MANA NAK HILANGKAN RASA "MARAH"

Post  Meddan on Sun Mar 02, 2008 3:50 am

macamana nak hilangkan rasa marah... senang jer.. jangan marah! tongue

Meddan

Posts : 5
Join date : 2008-03-02
Age : 41
Location : Southern

View user profile

Back to top Go down

Re: MACAM MANA NAK HILANGKAN RASA "MARAH"

Post  FARI_077 on Mon Mar 03, 2008 2:58 am

scratch eeee.... Sleep lg bagussss

Meddan wrote:macamana nak hilangkan rasa marah... senang jer.. jangan marah! tongue
avatar
FARI_077

Posts : 41
Join date : 2008-02-18
Location : vision city

View user profile

Back to top Go down

Re: MACAM MANA NAK HILANGKAN RASA "MARAH"

Post  rzn2001rzn on Mon Mar 03, 2008 2:13 pm

abis tu takat dok kata "tak pa lahh....tak pak lahh"
hmmm....ada masa kene gak marah
tapi mmg aku tak suka marah2 lah
rasa x syok kalo marah ishhh
slalu org marah coz x puas hati kan ....
iyekerrr Rolling Eyes

_________________
Sesungguhnya tiada Tuhan (yang dapat menolong)melainkan Engkau (Ya ALLAH) Maha Suci Engkau (daripada melakukan aniaya, tolongkanlah daku) Sesungguhnya aku adalah dari orang-orang yang menganiaya diri sendiri. -Surah Anbiyak ayat 87
avatar
rzn2001rzn

Posts : 86
Join date : 2008-02-13
Age : 41
Location : 3rd rock from the sun

View user profile http://360.yahoo.com/rzn2001rzn

Back to top Go down

Re: MACAM MANA NAK HILANGKAN RASA "MARAH"

Post  ady_satria on Tue Mar 04, 2008 8:01 am

rzn2001rzn wrote:abis tu takat dok kata "tak pa lahh....tak pak lahh"
hmmm....ada masa kene gak marah
tapi mmg aku tak suka marah2 lah
rasa x syok kalo marah ishhh
slalu org marah coz x puas hati kan ....
iyekerrr Rolling Eyes
betul bangatttt...

_________________
Ya Allah, berkahilah aku terhadap keluargaku, dan berkahilah mereka terhadapku. Ya Allah, satukanlah kami dengan kebajikan, dan jika Engkau memisahkan kami pisahkanlah kami dengan kebajikan

avatar
ady_satria

Posts : 24
Join date : 2008-02-18
Age : 41
Location : Depan pc

View user profile

Back to top Go down

Re: MACAM MANA NAK HILANGKAN RASA "MARAH"

Post  petak on Tue Mar 04, 2008 2:16 pm

FARI_077 wrote:scratch eeee.... Sleep lg bagussss

Meddan wrote:macamana nak hilangkan rasa marah... senang jer.. jangan marah! tongue

aku rasa lak kena marah dulu, pas u baru la hilang marah.. mcm ngantuk gak, kena tido dulu baru ok. Sad Sad Sad
avatar
petak

Posts : 68
Join date : 2008-02-16

View user profile

Back to top Go down

Re: MACAM MANA NAK HILANGKAN RASA "MARAH"

Post  FARI_077 on Wed Mar 05, 2008 5:29 am

tul 2 petak...kalu marah x dtg dulu camner nak ilangkan marah 2 kan scratch ...kesimpulannyer...marah 2 prasaan normal Razz ...maka sesape yg x tau marah....org itu TAK NORMAL No .....peace no war lol! lol! lol!

Meddan wrote:macamana nak hilangkan rasa marah... senang jer.. jangan marah! tongue
[/quote]

aku rasa lak kena marah dulu, pas u baru la hilang marah.. mcm ngantuk gak, kena tido dulu baru ok. Sad Sad Sad[/quote]
avatar
FARI_077

Posts : 41
Join date : 2008-02-18
Location : vision city

View user profile

Back to top Go down

Re: MACAM MANA NAK HILANGKAN RASA "MARAH"

Post  rzn2001rzn on Fri Mar 07, 2008 8:06 am



abe-abe kakak -kakak meh tgk video ni ahahahaaaaa lawakkkssss lawakkk Laughing Laughing bounce bounce ilang marahhh hahahahaha
avatar
rzn2001rzn

Posts : 86
Join date : 2008-02-13
Age : 41
Location : 3rd rock from the sun

View user profile http://360.yahoo.com/rzn2001rzn

Back to top Go down

Re: MACAM MANA NAK HILANGKAN RASA "MARAH"

Post  petak on Fri Mar 07, 2008 9:56 pm

abe-abe kakak -kakak meh tgk video ni ahahahaaaaa lawakkkssss lawakkk Laughing Laughing bounce bounce ilang marahhh hahahahaha[/quote]

ni yang buat aku nak start marah ni. video 2 sangkut2 je. Twisted Evil
avatar
petak

Posts : 68
Join date : 2008-02-16

View user profile

Back to top Go down

Re: MACAM MANA NAK HILANGKAN RASA "MARAH"

Post  Meddan on Mon Mar 10, 2008 3:49 am

ni yang aku nak marah niii.. asal aku on jer.. korang off... arghhh... mengamuk mengamuk..... cyclops

Meddan

Posts : 5
Join date : 2008-03-02
Age : 41
Location : Southern

View user profile

Back to top Go down

Re: MACAM MANA NAK HILANGKAN RASA "MARAH"

Post  rzn2001rzn on Thu Mar 13, 2008 6:46 am

petak wrote: abe-abe kakak -kakak meh tgk video ni ahahahaaaaa lawakkkssss lawakkk Laughing Laughing bounce bounce ilang marahhh hahahahaha

ni yang buat aku nak start marah ni. video 2 sangkut2 je. Twisted Evil

kesian ko petak What a Face kang bertambah petak plak biler dah marah bounce bounce Laughing x pasal2 ngan video lagu tu pun ko marah gaks Laughing sabaQQ sabaQQQQ org muderrr ehh iyerker muderr hehehehe Laughing jangan marah aaaaa murbayahaaaa What a Face

_________________
Sesungguhnya tiada Tuhan (yang dapat menolong)melainkan Engkau (Ya ALLAH) Maha Suci Engkau (daripada melakukan aniaya, tolongkanlah daku) Sesungguhnya aku adalah dari orang-orang yang menganiaya diri sendiri. -Surah Anbiyak ayat 87
avatar
rzn2001rzn

Posts : 86
Join date : 2008-02-13
Age : 41
Location : 3rd rock from the sun

View user profile http://360.yahoo.com/rzn2001rzn

Back to top Go down

Re: MACAM MANA NAK HILANGKAN RASA "MARAH"

Post  rzn2001rzn on Thu Mar 13, 2008 6:50 am

Meddan wrote:ni yang aku nak marah niii.. asal aku on jer.. korang off... arghhh... mengamuk mengamuk..... cyclops

mgamuk gurlppp pale jangan mr. meddann wat wat lah mgucap kan kan kenet kan heehhehee What a Face en. addy pun ada advise ....suh amik wuduk wat solat tak gitu en. addy What a Face

aku ada gak marah hehehhee marah dalam diam jaaaa ahaksssss bounce bounce

_________________
Sesungguhnya tiada Tuhan (yang dapat menolong)melainkan Engkau (Ya ALLAH) Maha Suci Engkau (daripada melakukan aniaya, tolongkanlah daku) Sesungguhnya aku adalah dari orang-orang yang menganiaya diri sendiri. -Surah Anbiyak ayat 87
avatar
rzn2001rzn

Posts : 86
Join date : 2008-02-13
Age : 41
Location : 3rd rock from the sun

View user profile http://360.yahoo.com/rzn2001rzn

Back to top Go down

Re: MACAM MANA NAK HILANGKAN RASA "MARAH"

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum